Smart sloten, je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Deze nieuwe innovaties worden niet alleen gebruikt om voordeuren van woningen te voorzien van een slot, maar ook voor kantoordeuren, tuinhekken en kasten. Dankzij de toenemende technologie van tegenwoordig, kunnen we deze kennis toepassen op nieuwe manieren om onze woningen zo goed mogelijk te beschermen. Maar wat zijn smart sloten nou precies en hoeveel beter zijn dan normale sloten? De antwoorden op deze vragen worden in dit artikel beantwoord en wie weet kies je na het lezen van dit artikel wel een passende smart slot voor jouw eigen woning

Wat je moet weten over de basis van een smart slot

Smart sloten, ook wel bekend als slimme deursloten, zijn elektrische sloten voor je woning. In tegenstelling tot een gewoon deurslot, gebruik je voor het openen van een smart slot geen sleutel maar een pincode, afstandsbediening, NFC/RFID tag of zelf je smartphone. Smart sloten werken op batterijen, waardoor deze ook tijdens een stroomstoring uitstekend blijven werken. Door jouw woning te voorzien van een smart slot kun je genieten van een hoge veiligheid en een gemakkelijk gebruik. Uiteraard zijn smart sloten niet alleen geschikt voor je voordeur, maar worden deze ook gebruikt voor kastdeuren, hotel deuren, kantoordeuren en glazen deuren. Doordat smart sloten steeds verder ontwikkelen kiezen steeds meer mensen voor het laten installeren van een smart slot.

Genoeg smart sloten om uit te kiezen voor jouw woning

Het zal vast geen verrassing zijn dat smart sloten er in verschillende modellen verkrijgbaar. Om je handje op weg te helpen, lees je hier over een aantal bekende modellen smart sloten waar je uit kunt kiezen. Zo werken sommige smart sloten met een pincode systeem, terwijl andere smart sloten via een beveiligd internet met je smartphone verbinding maken. Voor hotel deuren wordt er vaak gekozen voor een smart slot dat alleen kan worden ontgrendeld met een RFID-sleutelkaart. Voor appartementen wordt vaak gebruik gemaakt van smart sloten met een pincode of smartphone app om de deur te ontgrendelen. Voor welk model je kiest hangt natuurlijk af van jouw eigen wensen en budget.

Nog geen smart slot voor jouw woning? Om deze redenen verander je van gedachten

Een groot voordeel van het laten installeren van een smart slot is dat je geen sleutel bij je hoeft te dragen wanneer je uit huis gaat. Iedereen kent het gevoel wel. Je kan ’s ochtends je sleutels nergens vinden waardoor je te laat komt. Of je moet hele tas doorzoeken voordat je de voordeur open kunt doen. Met een smart slot hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Je kunt gemakkelijk wanneer je naar je voordeur loop deze automatisch al van het slot af halen. Daarnaast heeft een smart slot ook het voordeel dat je zelf kunt bepalen wie toegang heeft tot het openen en sluiten van de smart slot. Zo kun je bijvoorbeeld familieleden, vrienden en personeel toevoegen in een speciale slot beheer-app en zelf bepalen op welk moment zij hiertoe toegang hebben. In deze app heb je een compleet overzicht van wie het slot kan beheren en kun je mensen toevoegen of verwijderen op elk moment.

Geniet van bijpassende extra’s van diverse soorten smart sloten

Om alles uit je smart slot te halen kun je deze combineren met een smart deurbel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deurbellen zoals Ring en Doorbird. Deze smart deurbellen geven een video waardoor je direct kunt zien wie er voor de deur staat. Met smart deurbel van Doorbird biedt bijvoorbeeld de optie om te zien wie er voor de deur staat en direct de deur te openen via de Doorbird app. Voor welke smart deurbel je ook kiest, er is altijd een bijpassende smart deurbel die samengaat met jouw smart slot. Daarnaast bieden veel beveiligingsbedrijven de mogelijkheid om na het aanschaffen van een smart slot, deze ook meteen voor jou te laten installeren. Om van de meeste veiligheid te profiteren is het ontzettend belangrijk dat de smart slot op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Daarom is het zeker aan te raden om een ervaren specialist in te schakelen voor het plaatsen van de smart slot voor jouw woning.